Mednarodni meditacijski centri, s katerimi sodelujemo:

 

Če si želite investirati nekaj več časa za posvečanje meditaciji, vam priporočamo nekaj resnih meditacijskih centrov s priznanimi učitelji, ki smo jih tudi sami preizskusili! Benediktushof, Nemčija in Bodhizendo, Indija  - oba ponujata sešine na 3 - 7 dnevnih retreatih, lahko pa ostanete pri njih tudi več časa za intenzivno študiranje ZENA.

Benediktushof je glavni center Zen mojstra in benediktinskega meniha Willigis Jägerja, ki je študiral Zen na meditacijski šoli Sanbo Kyodan v Kamakuri na Japonskem. Benediktushof je danes eden večjih evropskih meditacijskih centrov, lociran v centru Nemčije med Frankfurtom in Würzburgom, približno 700 km od Ljubljane. Benediktushof nudi širok razpon seminarjev na visokem nivoju, večinoma v nemščini, nekatere pa tudi v angleščini. Vsa infrastruktura v izredno lepem okolju in meditacijski pogoji so izjemni, kuhinja nudi odlično vegetarijansko hrano.

Bivanjski pogoji so v širokem rangu - od finančno zelo dostopnih dormitorijev do okusno opremljenih modernih enoposteljnih sob.

Bodhizendo je čudovit kraj v gorah južne Indije. To je center Zen mojstra in jezuitskega meniha indijskega porekla Ama Samyja, ki je študiral  Zen v Sanbo Kyodan Zen School v Kamakuri na Japonskem. Bodhizendo vabi z mednarodno angleško govorečo atmosfero s študenti Zena iz vseh koncev sveta.  Bodhizendo je čist in urejen kraj na 1800m nadmorske višine blizu turističnega gorskega centra Kodaikanal, Tamil Nadu, s prijetno klimo, prelepimi vrtovi in zelo dobro meditacijsko, bivanjsko in študijsko infrastrukturo. Če je kje na svetu idealen kraj za meditacijo, je to Bodhizendo! Bodhizendo je tudi dom neprofitne humanitarne organizacije  "Little Flower", ki skrbi za lokalno domorodsko prebivalstvo - za šolanje njihovih otrok in medicinsko oskrbo.

 

Bi radi izkusili oazo miru in tradicionalno Soto-Zen meditacijo v srcu živahnega velemestnega hrupa v Trstu?  Bi se radi udeležili meditacije pod vodstvom čudovite, nekonformistične in brezčasne Zen učiteljice Marie Luise Coppa? Vsako sredo in petek med 18.00 in 20.00 uro vodi meditacijo v italijanskem jeziku, razlaga Zen filozofijo in še marsikaj na svojsten in duhovit način. Tudi popolni začetniki so več kot dobrodošli! (pravzaprav - mi vsi smo dosmrtni začetniki!) Če bi si želeli deliti vožnjo do Trsta, boste morda imeli srečo.

Zendo Saupurzel je leta 2005 ustanovil Zen učitelj, filozof in slikar  Dr. Jochen Niemuth. To je prijeten meditacijski center, ki sprejme do 30 ljudi. Dr. Jochen Niemuth je avtoriziran Zen učitelj po Willigis Jägerju. Znan je po svojem optimističnem in pozitivnem odnosu do življenja in njegovo učenje se zlahka dotakne vsakega srca. V njegovem "Centru za meditacijo in kreativnost" ponuja 2 - 3 dnevni meditacijski retreat 1x mesečno.  Če prinesete s sabo svojo spalno vrečo, lahko prespite na talni blazini v zendu, kjer poskrbijo tudi za domačo vegetarijansko hrano za udeležence.