Dr. Joachim Gross

Urnik meditacij  

Trenutno imamo poletno pavzo.
Redna meditacijska skupina
se začne v torek, 31.8.2021 18.45 do 20.00
Lokacija: Studio Maja, Ferrarska 8, 6000 Koper, ZELENA telovadnica
Prijave: kontakt

Redna meditacija nam pomaga, da se pomirimo, ozemljimo in osredotočimo. Če vadimo vsak dan vsaj par minut, dobi vaše življenje lep zarek jasnosti. Meditacija v skupini v meditacijskem centru je pogosto lepša in bolj disciplinirana kot meditacija doma. Vseeno tudi doma pripravljamo dobre pogoje za meditacijo: pripravimo si lep meditacijski kotiček, organiziramo čas in pogoje za naše osredotočenje. Včasih pomagajo tudi vódene meditacije z mp3-jem. Tukaj najdete povezave na naše najbolj pogosto uporabne meditacije:
Dobra meditacija doma - vadimo z mp3-jem!
  • meditacija 10 minut je odlična vsakdanja meditacija, če imate samo malo časa. 10 minut vsak dan koristi več kot enkrat na teden 2 uri! 
  • meditacija 30 minut v sedečem položaju lepo odpira našo zavest in razširi naše doživljanje!
  • body scan je odlična vadba v ležečem položaju - ostanemo budni in pozorni, z našim celim telesom!
  • z gorsko meditacijo vadimo, kaj pomeni "sedeti v resnični mirnosti". Je močna vadba, ki nam lahko olajša težke trenutke našega življenja.
Ko kliknite zgornjo povezavo, se odpira mapa s vsemi štirimi meditacijami na web.de-Speicher-ju in jih enostavno naložite na vašo mobilno napravo. Tako jih lahko uporabljate tudi brez interneta - doma, v vrtu, v avtu, v hribih, v gozdu...
Želim lepo samostojno meditiranje in upam, da se kmalu vidimo spet na skupinski meditaciji.
 
Gassho!
Joachim Gross, meditacijski učitelj