Dr. Joachim Gross

Urnik meditacij  

Do nadaljnjega odpadejo vse skupinske meditacije zaradi epidemije Corona virusa.
Redna meditacija nam pomaga, da se pomirimo, ozemljimo in osredotočimo. Če vadimo vsak dan vsaj par minut, dobi vaše življenje lep zarek jasnosti. Meditacija v skupini v meditacijskem centru je pogosto lepša in bolj disciplinirana kot meditacija doma. Vseeno tudi doma pripravljamo dobre pogoje za meditacijo: pripravimo si lep meditacijski kotiček, organiziramo čas in pogoje za naše osredotočenje. Včasih pomagajo tudi vódene meditacije z mp3-jem. Tukaj najdete povezave na naše najbolj pogosto uporabne meditacije:
Dobra meditacija doma - vadimo z mp3-jem!
  • meditacija 10 minut je odlična vsakdanja meditacija, če imate samo malo časa. 10 minut vsak dan koristi več kot enkrat na teden 2 uri! 
  • meditacija 30 minut v sedečem položaju lepo odpira našo zavest in razširi naše doživljanje!
  • body scan je odlična vadba v ležečem položaju - ostanemo budni in pozorni, z našim celim telesom!
  • z gorsko meditacijo vadimo, kaj pomeni "sedeti v resnični mirnosti". Je močna vadba, ki nam lahko olajša težke trenutke našega življenja.
Ko kliknite zgornjo povezavo, se odpira mapa s vsemi štirimi meditacijami na web.de-Speicher-ju in jih enostavno naložite na vašo mobilno napravo. Tako jih lahko uporabljate tudi brez interneta - doma, v vrtu, v avtu, v hribih, v gozdu...
Želim lepo samostojno meditiranje in upam, da se kmalu vidimo spet na skupinski meditaciji.
 
Gassho!
Joachim Gross, meditacijski učitelj
 
 

 

 

 

 

© 2023 by Yoga by the sea. All rights reserved

  • Twitter Clean
  • w-facebook